Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, konsültasyon, tetkik ve tahliller gibi ayakta tedavi masrafları ile yatarak tedavi gerektiren ameliyat, diyaliz ve ev hizmetleri masraflarını karşılar. Aynı zamanda, ek sağlık sigortanızı ek teminat içerecek şekilde genişletebilirsiniz. Sigorta limitleri ve teminatları sigorta şirketine göre değişmektedir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamınızı genel olarak iki ana başlık altında değerlendirebilirsiniz.
Ayakta Tedavi Teminatı
Tamamlayıcı sigortalardan biri de ayakta tedavidir. Ayakta tedavi teminatına göre, sonraki sağlık giderleri karşılanır ve tedavi 24 saat içinde devam eder. Ayakta tedavinin ancak yatarak tedaviye ek olarak tamamlanabileceğini de bilmelisiniz. Bu, TSS'de ayakta hasta bakımının tamamlanmasına ek olarak yatarak bakımın da tamamlanması gerektiği anlamına gelir. Ayakta tedavi kapsamında geri ödenen sağlık giderleri şunlardır:
Ayakta tedavi kapsamına alınan sağlık hizmetlerinden yararlanmada günlük sınırlama yoktur. Ancak yılda 8-10 sınavdan sonra ek ücret ödemeniz gerekebilir. Elbette, bu limitin sigorta şirketine ve düzenlenen poliçeye göre değişebileceğini lütfen unutmayın.
Yatarak Tedavi Teminatı
24 saatten fazla hastanede kalmanız halinde, yatış ve tedavi masraflarınız, yatış ve tedavi masrafları tazminatı kapsamında karşılanır. Bu sigorta kapsamındaki sağlık giderleri şunlardır:
Ek sağlık sigortası yatarak tedavi masraflarını içerebilir. Talep üzerine ayakta tedavi de mevcuttur. Diğer sigortalar gibi TSS de ihtiyaç halinde diş sigortası, psikoterapi, fizik muayene ve beslenme uzmanı gibi ek hizmetlere erişim sağlar.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ameliyatı Karşılamakta Mı?
Ek sağlık sigortası, yatarak tedavi kapsamında ameliyat masraflarını karşılar. Ameliyat süresiz olarak ek sağlık sigortası kapsamındadır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, özel bir klinikte ameliyat için gerekli müdahaleyi ve ameliyat sonrası sınırsız hastanede yatış masraflarını karşılar. Aynı zamanda, ilgili maliyetler de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tarafından karşılanır. Çoğu sağlık sigortası şirketi, geçmiş hastalıklar için ameliyat masraflarını hariç tutar. Bu nedenle cerrahi müdahale gerektiren sigorta sonrası tedaviler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamındadır. Ek sağlık sigortası MRI taramasının maliyetini karşılar. MR, ayakta tedavi prosedürü olarak sayılır ve sınırlı ölçüde özel hastanelerde yapılabilir. Normal şartlar altında, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası politikası, özel hastanelerde bir ücret karşılığında ücretsiz MRI taramalarına izin verir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına genel şartlarına göre burun kapakçığı yetmezliği, burun konka hastalığı ve her türlü burun düzeltmesi 3 ay süreyle sigorta kapsamı dışındadır. Yani bu süre zarfında Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sözleşmesi ile özel bir hastaneye gitseniz dahi burun estetiği maliyeti karşılanmayacaktır. Geniz eti ameliyatı tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamındadır ancak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesi başlangıç ? tarihinden itibaren ilk üç ay geniz eti ameliyatı ücretini karşılamamaktadır.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İlaçları Karşılar Mı?
İlaç giderleri tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında değildir. Bu nedenle ek Sağlık Sigortası ilaç masraflarını karşılamaz. Yani doktora giderseniz reçeteli ilaçları poliçeniz kapsamında tamamen ücretsiz alamazsınız, ilaçları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesine dahil olmasa bile indirimli fiyatlarla satın alabilirsiniz. Bu tüm ilaçlar için geçerli değildir ve bazı ilaçlar SGK kapsamında değildir. Böylece doktorunuzun yazdığı ilaçların SGK kapsamını öğrenebilir ve tedavinizi buna göre planlayabilirsiniz. İlaç maliyetlerinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tarafından karşılanmaması, ayakta tedavi kapsamında meşru bir endişedir.
Yatarak tedavi için geri ödeme talep eden tıbbi hizmetler için, kullanılan ilaçların maliyetini ek Sağlık Sigortası karşılayacaktır. Ameliyat veya hastanede tedavi olması durumunda ilaç giderleri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası çerçevesinde karşılanır.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Devlet Hastanesinde Geçerli Mi?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, kamu hastaneleri için geçerli bir sigorta türü olmayıp, sadece özel sağlık kuruluşlarında ve hastanelerde uygulanmaktadır. Özel hastanelerde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nin etkinliği de belirli koşullara tabidir. Sigortalının poliçesine göre geçerli hastaneye göre değişiklik gösterebilir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hem sigorta şirketleri hem de SGK ile anlaşması olan hastaneler için geçerlidir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Diyetisyen
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası için beslenme uzmanı, sigorta şirketinin birincil teminatlarından biri değildir. Genellikle beslenme uzmanına danışma hediyesi ek bir fayda olarak sunulmakta ve bir defaya kadar poliçe kapsamına girmektedir. Diyetisyen hizmetleri, ayakta tedavi kapsamında veya ek bir fayda olarak bir kez sunulur, ancak takip randevuları poliçenin bir parçası değildir. Bu bağlamda, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası beslenme uzmanlarını kapsıyor mu sorusuna olumlu yanıt verilemez. Hediyenizin ek bir fayda olarak sigortanıza dahil edilmesini istiyorsanız, teklifinizi alırken garanti detaylarını incelemenizi öneririz.
Detaylı bilgi almak için 0216 232 40 20 numaralı telefondan ya da WhatsApp hattımızdan ulaşabilirsiniz.
Sosyal Sorumluluk Projelerinde Aktif Rollerimiz
Gönderiyi okuQuick Sigorta ile Hayat Sigortalarında Yeni Dönem: Hoş geldin Hayat! Sigorta sektöründe yeniliklere öncülük eden ve güvenilir hizmetleriyle adından söz ettiren Quick Sigorta, 3 Temmuz 2024 tarihinde SEDDK’dan aldığı faaliyet ruhsatıyla hayat sigortacılığı alanına da adım attı.
Gönderiyi oku